Sizler de fark etmişsinizdir son zamanlarda yeni bir insan türü etrafımızda çoğalmaya başladı. Bu insan türü her şeyden haberdar olma özelliğine sahip, bu insan türü için herhangi bir konunun uzmanı olup senelerce okumaya gerek yok, bu türün özelliği her şey ona doğuştan nakledilmiş ve her konuda bilgi sahibidir. Bu insan türü kesinlikle “ben bilmiyorum” veya “yapamıyorum” demez, diyemez. Günümüzde muhafazakâr kesimde yayılış gösteren bu insan türü yarın liberal tarafta olmayacak anlamına da gelmiyor. İnsanlar dış görünüş ve giyim ile yargılanmamalıdır, fakat bu insan türleri kendilerini belli edecek tarzda giyindiklerinden çok uzaktan bile fark edilebilirler. Aslında çok uzaktan fark edilmeleri olumlu bir olaydır çünkü size kaçma imkânı tanır. Eğer bir boşluğunuza gelir ve bu insan türü ile muhatap olma durumunda kalırsanız maalesef dünyanın en acınacak insanı haline gelmeniz işten bile değildir.

Bu insan türleri kaliteli bir eğitim almadıkları hatta hiç eğitim almadıkları halde her konuda son derece önemli fikirleri vardır. Siz mühendis misiniz? O halde size mühendislik dersi verirler, aynı insan türü doktorlara kalp masajının nasıl yapılması gerektiğini gösterir, din âlimlerine kendi yorumuyla fetvalarını sıralar çünkü bu insan türü her şeyi bilendir.

Talihsizlik eseri denk gelip bir masada bu insan türü ile oturursanız tek yapmanız gereken başka şeylerle ilgilenip aklınızı korumaya almanız tavsiye edilir. Dışarıdan gelen biri size soru sorsa, siz daha ağzınızı açmadan bu insan türleri sizin yerinize konuya açıklık getirir. Çoğu insan denediyse de bu türlere cahil olduklarını ve kıt bilgiyle ukalalık yaptıklarını anlatamamışlardır. Tam tersine bunu anlatmaya çalışanlar maalesef ukalalık damgasını yiyerek konuşmalar sonlanmıştır. Bu insan türünün en iyi yaptığı işlerden biri ise diğer insanları yaftalamaktır. Onun için herkes damgalanmalıdır ve bunu yapamaz ise krizlere girebilir.

Bu insan türü kesinlikle bilmez, bilmediğini de bilmez, kendisini bir de biliyor zanneder. Cahillik konusunda doktora yapmış bu insan türlerinin günümüzde çoğalması ülkemizin içinde bulunduğu kötü durumu özetliyor sanırım.