Tıp Fakültesi Öğrencilerimizin TÜBİTAK başarısı

Tıp Fakültesi Öğrencileri 2 TÜBİTAK projesi ile desteklendi.

Her iki projenin Danışmanı Doç. Dr. Metin Aytekin konuyla ilgili şunları söyledi:

TUBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programıdır. Bu programa lisans öğrencileri bir danışman eşliğinde başvurabiliyorlar. Özellikle öğrencinin CV’sinde böyle bir projenin bulunması çok prestijli ve o öğrenciyi mezun olduğunda bir iki adım diğerlerinden önde akademik hayata hazırlıyor.

Bu dönem Tıp Fakültesinden 2 proje destek gördü.

1. Tıp Fakültesi Dönem II Öğrencisi Tuğba Yılmaz – Batsaikhan Baatar ve danışman Doç. Dr. Metin Aytekin “POSPARTUMDAKİ PLAZMA HIYALÜRONAN SEVİYESİ İLE DOĞUM SAYISI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN ARAŞTIRILMASI” başlıklı proje ile destek gördü.

 

2. Tıp Fakültesi Dönem II Öğrencisi Fatma Demir ve danışman Doç. Dr. Metin Aytekin “BALIN YARA İYİLEŞTİRME MEKANİZMASININ ARAŞTIRILMASI” başlıklı proje ile destek gördü.

Bu projelere destek verilmesi lisans öğrencilerimizin şimdiden kariyer planları yapıp onları daha mezun olmadan bir araştırmacı nasıl düşünmeli ve konuları ele almalı kabiliyetlerini kazandırıyor. Sadece bilimsel proje değil hayatımızı da proje tabanlı yaşayarak daha verimli hale nasıl getirilebilir vurgulanmış oluyor. Bu bağlamda danışman hocalarımızın TÜBİTAK-2209/A için danışmanlık yapmalarını ve öğrencileri gönüllü yapmaya çalıştığım proje hazırlama ve yürütme eğitimlerine katılmalarını teşvik etmelerini rica ederim.