Koronavirüs ‘den kurtulmanın beş adımı

Mesajı iletin: Koronavirüs’den kurtulmanın beş adımı

Eller:

Liverpool FC ve Brezilya kalecisi, 2019’un en iyi erkekler Kalecisi  ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün sağlık büyükelçisi olan Alisson Becker “Eller ile başlar ” diyor ve ekliyor “Lütfen ellerinizi sık sık sabun ve su veya alkol bazlı sıvılar ile temizleyin”

Sabun ve su ile veya tercihen alkol bazlı sıvı ile sık sık temizlemek, ellerinizde olabilecek virüsleri öldürür. Koronavirüs salğınını önlemek için çok basit, ama çok önemli.

Dirsekler:

Amerika Birleşik Devletleri’nden iki kez FIFA Kadınlar Dünya Kupası şampiyonu Carli Lloyd “Hapşırırken veya öksürürken burnunuzu ve ağzınızı dirseğinizi bükerek veya mendil ile kapatın” diyor. “Mendili hemen atın ve ellerinizi yıkayın.”

Damlacıklar koronavirüsü yayar. Solunum hijyenini uygulayarak çevrenizdeki insanları soğuk algınlığı, grip ve koronavirüs gibi virüs bulaşmasından korursunuz.

YÜZ:

FC Barcelona ve Arjantin forvet oyuncusu, 2019’un En İyi FIFA Erkek Oyuncusu ve birden fazla FIFA Ballon d’Or kazanan Lionel Messi “Yüzünüze, özellikle gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunmaktan kaçının” diyor.

Eller çok fazla yüzeye dokunur ve virüsler hızlıca elimize geçer. Eller kontamine olduktan sonra virüsü yüzünüze aktarabilir ve bu da virüsün vücudunuzun içine girmesini ve hastalanmamızı kolaylaştırır.

MESAFE:

11 yıl süren uluslararası kariyerinde Çin Halk Cumhuriyeti’ni 188 kez temsil eden Han Duan “Sosyal etkileşim bakımından bir adım geriye gidin” diyor ve ekliyor “Diğer insanlardan en az bir metre mesafede kalın.”

Böyle bir sosyal mesafeyi koruyarak, yakınlardaki hapşırma veya öksüren birinin damlacıklarını solumaktan kaçınıyorsunuz.

HİSSET:

Ülkesini 114 kez temsil eden eski FC Barcelona ve Kamerun forvetlerinden Samuel Eto’o, “Kendinizi iyi hissetmiyorsanız, evde kalın” diyor.

“Lütfen yerel sağlık yetkilileriniz tarafından verilen tüm talimatlara uyun.”

Ateş, öksürük ve nefes almada zorluk çekiyorsanız, tıbbi yardım alın ve erkenden arayın.

Yerel sağlık yetkililerinin bölgenizdeki durum hakkında verdiği en son bilgilerden haberdar olun. Lütfen özel talimatlarına uyun ve sizi uygun yerel sağlık merkezine yönlendirmeleri için önceden onları arayın. Bu sizi korumaya, virüs ve diğer enfeksiyonların yayılmasını önlemeye yardımcı olur.

FIFA ayrıca DSÖ için COVID-19 Dayanışma Müdahale Fonunu desteklemek için 10 milyon dolarlık söz verdi.

Daha fazla bilgi için, lütfen @ WHO’ya danışın ve en son bilgileri online takip edin.

metina

Share
Published by
metina

Recent Posts

Bu İsraf Başka İsraf

Eminim başlığı okuduğunuzda aklınıza ilk gelenler arasında yemek israfı, su israfı, kâğıt israfı gibi günlük…

11 months ago

Yapay zekâ hakkında

Yapay zekâ hakkında Yazıyı PDF olarak indirmek için buraya tıklayınız! Bundan 30 sene önce Mühendislik…

1 year ago

Akademide liyakat ve haddini bilmek

Akademide liyakat ve haddini bilmek   Geçenlerde şöyle bir yazıya denk geldim. https://www.odatv4.com/analiz/turkiye-docent-ve-profesor-coplugune-nasil-dondu-06031800-134350 Ahmet Koyucu…

1 year ago

Pabucu dama atılmak

Pabucu dama atılmak “Pabucun dama atılma” sözünü çok duymuşsunuzdur, hatta cümle içinde kullananlarımız dahi vardır.…

2 years ago

Yerel Zenginlikler

Yerel Zenginlikler Yerel zenginlikler denildiği zaman aklınıza ne geliyor? Benim aklıma küçükken annem, babam ve…

2 years ago

Şaban ve Recep İvedik

Şaban ve Recep İvedik Toplumun dinlediği müzik, yediği yemek, konuşurken kullandığı cümleler hep kültürdür ve…

2 years ago